Новият старши треньор на Славия Хосе Мария Бакеро се надява да

...
Новият старши треньор на Славия Хосе Мария Бакеро се надява да
Коментари Харесай

Бакеро обеща да прилага методиката на “Барселона” в “Славия”

Новият старши треньор на " Славия " Хосе Мария Бакеро се надява да приложи методите на работа от Барселона в " белия " клуб. Испанският експерт и някогашен съотборник на Христо Стоичков в първия " дрийм отбор " на каталунците беше показан публично на новия си пост.

Той подписа контракт за две години, а негов асистент ще бъде Жорди Гротакас. Ще има и българи в щаба.

" Това е исторически клуб. Клуб, който залага на лични фрагменти. Наблюдавал съм някои дуели на " Славия " и знам защо става дума, стартира Бакеро. - Когато президентът (бел. ред. Венцеслав Стефанов) ми предложи тази опция, помислих и одобрих. С моя опит мога да допринеса за това тимът да се показва на равнище. Искам да вложа методологията от " Барселона " и тук, тъй като през последните 6 години работих с юношеския тим на Барса. Това ме стимулира напълно и по тази причина съм тук. "
 Снимка Българска телеграфна агенция

60-годишният някогашен испански национал е работил в " Пуебла " (Мексико), испанските " Малага " Б и " Реал Сосиедад ", полските " Полония " (Варшава) и " Лех " (Познан), както и в перуанския " Хуан Аурич " по време на треньрската си кариера.

" Целта е да се конкурираме с нашите противници, както и да подобрим качествата на футболистите и целия тим. Преди доста години думата " триумф " за мен означаваше да се подобряваш и да дадеш всичко от себе си, не да побеждаваш непременно. Ще желаеме от всеки да дава 100 % от опциите си - освен футболистите, а и треньорите ", продължи Бакеро.

Асистентът Гротакас, който е на 49 година, е заемал постове в " Жирона ", " Днипро " (Днипропетровск), както и във футболната федерация на Казахстан.

" Нашата цел е да накараме публиката да е удовлетворена от представянето на тима. Ще се опитаме да създадем по този начин, че почитателите ни да идват на стадиона. Целта ни е да изградим момчетата като експерти. Трябва да има самообладание към тях. Постепенно би трябвало да ги интегрираме в мъжкия футбол, тъй като този преход не е елементарен. Искаме самите млади футболисти последователно да се трансфорат в гръбнака на първия състав. Няма да имам друго отношение към моя син(Йон Бакеро, бел. ред.) ", съобщи експертът пред медиите на стадион " Александър Шаламанов ". 
 Хосе Мария Бакеро до Венцеслав Стефанов. Снимка Българска телеграфна агенция

Той получи дарове - топка и тениска от почитатели на тима.

Бившият испански национал приказва и за връзките си с Христо Стоичков:

" Изживяхме страхотни моменти дружно на терена. Той е същинска легенда, освен в България и " Барселона ", само че и по света. Има доста мощен темперамент. Спокойно мога да го нарека другар, тъй като останахме близки и след края на футболната ни кариера. "
Венци Стефанов: И малко да използван от работата в " Барселона " тук, триумфите ще дойдат
На представянето бе и президентът на " Славия " Венцеслав Стефанов.

" Бакеро не се нуждае от показване, знаете кой е. Хората са пристигнали да работят и аз се веселя, че моите сътрудници ми повярваха и поканихме подобен треньор, който няма потребност от показване и мнения. Да чакаме единствено положителни игри от " Славия ", с цел да се научат нашите футболисти.

Ако наблюдавате някоя негова подготовка, ще видите, че е по-различна от тези, които са при нас. Убеден съм, че и резултатите ще дойдат. Той желае да се даде късмет на българските футболисти да израстват ", разяснява той пред медиите. 
 Венцеслав Стефанов. Снимка Българска телеграфна агенция

Президентът на Славия е сигурен, че новият треньор ще играе значима роля в построяването на мощен състав на " белите ".  

" Бакеро не пожела да води други футболисти. Просто сподели, че ще работи с това, което има. Ще има едно-две нови попълнения, само че съм уверен, че българските играчи имат качества и с работа ще се реализиран резултати. Той е име, асъдействало и за построяването на Христо Стоичков.

Щом може да помогне на Стоичков, ще помогне и на нашите деца. Той оказа помощ доста на Мартин Георгиев да се приспособява и да работи в " Барселона ". Там видях какви грижи се поставят за младите. Съвсем малко да успеем да използван и тук, триумфите ще дойдат ", сподели още Стефанов.
 Венцеслав Стефанов. Снимка Българска телеграфна агенция

Той е удовлетворен и от завръщането на нападателя Йон Бакеро, който игра в столичния клуб през 2022 година

" Престоят на Йон в " Славия " беше наслаждение - да виждам по какъв начин работи, по какъв начин тренира, по какъв начин се държи с останалите, какво е отношението му - професионално и човешко.

Отидох в Испания да приказвам с него да се върне. Той е огромен експерт и това се дължи на татко му. Виждам настроението на футболистите и съм уверен, че " Славия " ще наподобява по друг метод и триумфите ще дойдат. Убеден съм ", добави босът на " белите ".

" Славия " показа и едно от новите си попълнения през лятото - Денислав Александров, младеж на " Лудогорец ", който игра в ЦСКА 1948.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР